Συνέντευξη με την Miranda Salena Armeni

Miranda Salena Armeni

Miranda Salena Armeni: “Δεν ένιωσα ποτέ ότι επέλεξα να γίνω ζωγράφος, νιώθω ότι αυτό είμαι”

Συνέντευξη στην Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Φιλόλογο, Λογοτέχνη, Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Β.Ε., Ραδιοφωνική Παραγωγό radio1d.gr και Πρόεδρο “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου”

 

Μια παράγραφος για τον εαυτό σου

Όσο κλισέ και να ακούγεται, η ζωγραφική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Θαυμάζω και εμπνέομαι από πολλούς καλλιτέχνες όπως οι προραφαηλίτες, η Φρίντα Κάλο, ο Μουνκ και άλλοι. Θεωρώ ότι η τέχνη έχει ως στόχο το να προκαλέσει συναισθήματα και αυτό προσπαθώ να πετύχω μέσα από το έργο μου.

Πηγές έμπνευσης

Εμπνέομαι από πολλά πράγματα, γενικώς μου αρέσουν οι αντιθέσεις και η αίσθηση του μαγικού. Με ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα συναισθήματα, οι διαδρομές των ανθρώπων. Η ίδια η ζωή, γεμάτη από όνειρα, απωθημένα, έρωτες, πίκρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να την κάνει όχι απαραίτητα όμορφη αλλά σίγουρα γεμάτη, είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Οτιδήποτε με κάνει να νιώσω, αυτόματα με εμπνέει να αναπαράγω κάτι εξίσου έντονο με αυτό που ένιωσα εγώ.

Υλικά που χρησιμοποιείς

Χρησιμοποιώ τα πιο απλά υλικά που μπορεί να φανταστεί κανείς όπως ο καμβάς, το ξύλο, τα ακρυλικά χρώματα.

Τεχνική και Τεχνοτροπία

Οι τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι, όπως και τα υλικά μου, απλά και κλασσικά. Η ιδιαιτερότητα του έργου μου θεωρώ ότι βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την αντίθεση μεταξύ της κλασσικής ζωγραφικής και των σουρεάλ συνθέσεων.

Πότε ορίζεις το τέλος, το σημείο ολοκλήρωσης, κάθε έργου σου;

Η δημιουργία ενός έργου είναι μια μοναδική εμπειρία. Ξεκινώντας από έναν λευκό καμβά βλέπεις μπροστά σου να ξετυλίγεται μια ολόκληρη ιστορία όπως ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Κάποιες φορές προτιμώ να σταματώ όχι στην τελευταία σελίδα, αλλά στο πιο ενδιαφέρον σημείο, εκεί που το έργο μιλάει περισσότερο.

Πόσο σημαντική είναι η ονομασία των έργων σου και πως επιλέγεις κάθε τίτλο;

Ο τίτλος είναι μια περιγραφή του έργου ή μια περίληψη της έμπνευσης του καλλιτέχνη. Αυτό εμένα δε με ενδιαφέρει, οπότε πολύ σπάνια θα δώσω κάποιο τίτλο στα έργα μου. Στόχος μου, όπως προανέφερα, είναι η δουλειά μου να δημιουργήσει συναισθήματα και να ταξιδέψει τον θεατή σε ένα μαγικό κόσμο της δίκης του φαντασίας. Δε με ενδιαφέρει αν αυτός ο κόσμος μοιάζει με τον δικό μου γι’ αυτό και προτιμώ να μην “καθοδηγώ” τον θεατή αλλά να τον αφήνω να κάνει το δικό του ταξίδι.

Γιατί επέλεξες την τέχνη στη ζωή σου;

Δεν ένιωσα ποτέ ότι επέλεξα να γίνω ζωγράφος, νιώθω ότι αυτό είμαι.

 

 

Popup Builder Wordpress