Category Featured Image

Η Holly Silius είναι μια Βρετανίδα εικαστική καλλιτέχνης Λιθουανικής καταγωγής και μακιγιέρ με σπουδές στο BA Hons London College of Fashion SFX με έδρα το Λος Άντζελες και την Ευρώπη. Με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από δύο δεκαετίες συνεργαζόμενη με μερικά από τα πιο περιζήτητα μοντέλα, διασημότητες και δημόσιες προσωπικότητες ως καλλιτέχνης μακιγιάζ και εικαστικός. Ασχολείται με body casting, wearable art, φωτογραφία και κατασκευή μάσκας. Η Silius είναι ένας από τους πιο προνοητικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες στην σύγχρονη τέχνη που φοριέται. Η Silius χρησιμοποίησε επίσης την εκπαίδευσή της στο SFX δουλεύοντας στον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς και στην Royal Opera House στο Λονδίνο.

Το έργο της Holly Silius ανταποκρίνεται σε αναπαραστάσεις του ανθρώπινου σώματος από την ευρωπαϊκή ιστορία της τέχνης. Για τη Σίλιους, η ανατροπή αυτών των ιδανικών είναι η ουσία της πρακτικής της. Το σύνολο των εργασιών του Silius εξερευνά την ανθρώπινη μορφή, ακατέργαστη και στολισμένη, από γλυπτά και από χυτά πέτρινα γλυπτά μέχρι μάσκες και φορητά κοσμήματα σώματος. Η δυαδικότητα του ακατέργαστου και του στολισμένου καθρεφτίζει το υπόβαθρο της Silius στις καλές τέχνες και το SFX. Η καλλιτεχνική της πρακτική εμπνέεται από τη μελέτη της μορφολογίας και το ευρύτερο σώμα της δουλειάς της επικεντρώνεται γύρω από τη γοητεία του ανθρώπινου σώματος και τον τρόπο που χρησιμεύει ως καμβάς για πειραματισμούς.

Τα σωματικά εκμαγεία, η wearable τέχνη και οι μάσκες που δημιούργησε ο Silius παρουσιάζουν μια φουτουριστική παρέμβαση στην επίσημη παρουσίαση της τέχνης, χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως πειραματικό πλαίσιο για την τέχνη της Silius.

Έχοντας αρχικά εκπαιδευτεί ως ανταγωνιστική κολυμβήτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ενδιαφέρον της καλλιτέχνιδας για τον ανθρωπομορφισμό και τις φυσικές μορφές εντοπίζεται στην πρώιμη ηλικία της. Η κίνηση και το σώμα παραμένουν στον πυρήνα της πρακτικής της Silius, καθώς χαράζει προσεκτικά το μονοπάτι ανάμεσα στην τέχνη, το σχέδιο και τη μόδα μέσα από τα φορητά και αφόρητα κομμάτια του σώματος, το μπούστο και τις μάσκες της που εξερευνούν τη σχέση μεταξύ της υλικότητας και του εαυτού μας.

Το 2021 ο Silius παρήγαγε μια σειρά από bodycasts σε συνεργασία με τον queer ηθοποιό και συγγραφέα Lio Mehiel, εμπνευσμένα από την κορυφαία χειρουργική τους επέμβαση. Οι υποβλητικές bodycasts και οι φωτογραφικές σειρές με τίτλο Phantom Feel εξερεύνησαν και επανασχεδίασαν την παραδοσιακή παραστατική γλυπτική μέσα από έναν φακό έμφυλου και υπερανδρικού σώματος. Η σειρά επιλέχθηκε για μια μεγάλη δημόσια έκθεση τέχνης PATRIARCHY RIP που επιμελήθηκε η Save Art Space και η Pussy Riot σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ. Η σειρά του Silius έτυχε κριτικής από τις βασικές διεθνείς τέχνες και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως το The Art Newspaper, το artnet, το Al Jazeera, το Dazed και το FAD Magazine μεταξύ άλλων.

Η τελευταία σειρά polaroid της Silius ενσωματώνει πολλές πτυχές της πρακτικής της, στολίζοντας τα θέματά της με εκμαγεία σώματος και ζωγραφική σώματος, καθώς και ζωγραφίζοντας φυσικά πάνω από τα polaroid με μελάνι, βγάζοντας τα πορτρέτα της έξω από το κάδρο. Η Silius έχει δημιουργήσει μια σειρά από οικεία αόρατα polaroid με τους Amber Valetta, Kiernan Shipka, Hari Nef και Soko. Η Silius’ θα παρουσιάσει τα polaroid της καθώς και τις εκτυπώσεις από ζελατίνη των τρισδιάστατων τυπωμένων φορητών γλυπτών σώματος της ως καλεσμένη καλλιτέχνης στο The Other Art Fair στο Λος Άντζελες την άνοιξη του 2022.

Το 2016, ο Silius προσκλήθηκε να εκθέσει στην Tate Britain σε μια ομαδική έκθεση για το «Late at Tate», μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων και εκτεθειμένων έργων. Είναι επίσης επισκέπτρια προσκεκλημένη λέκτορας στο School of Visual Art στη Νέα Υόρκη.

Οι ιδιωτικές και εμπορικές αναθέσεις της δουλειάς της οδήγησαν σε συνεργασίες με Prada, Gucci, Miu Miu, Apple, Yves Tumor, Surfbort, Yeezy, KKW Beauty και Katie Grand’s The Perfect Magazine. Οι προηγούμενες σειρές κοσμημάτων περιορισμένης έκδοσης της Silius έχουν επίσης πουληθεί σε αναγνωρισμένους ιστότοπους πολυτελείας, όπως οι Net-a-Porter, Harvey Nichols και άλλα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

PALM SPRINGS MUSEUM
FACE SCULPTURE PIECE MADE OF MR WASH 

For Mr Wash solo show with credited piece of him

April 2022

101 Museum Drive
Palm Springs, CA 92262

THE OTHER ART FAIR, LA

Guest Artist -Varied works 

31st March – 3rd April 2022

4317 Beverly Blvd, LA

SAVE ART SPACE X PUSSY RIOT

Trans art body sculpture

7th March 2022 – 3rd May 2022

Forsyth Street & E Broadway
New York, NY

CHRONICLES OF LA

December 2018

2 week group show
DTLA
Exhibited
Re-occuring nightmarefull body piece in acrylic tank

LATE AT TATE – TATE BRITAIN

A series of paintings, body paintings and workshops.

5th Aug 2016

Tate Britain, Millbank
London, SW1P 4RG

Special distinctions/

Won save art space – pussy riot billboard space

https://www.saveartspace.org/pussyverse

https://www.saatchiart.com/art-collection/BEST-OF-FAIR-The-Other-Art-Fair-Los-Angeles-March-2022/320013/663087/view

https://www.designscene.net/2021/12/holly-silius-interview.html

https://www.theartnewspaper.com/2022/03/09/nadya-tolokonnikova-saveartspace-billboard-exhibition-gender-pay-gap

https://fadmagazine.com/2021/12/14/lio-mehiel-holly-silius-explore-gender-queerness-transmasculinity-through-sculpture-in-new-charitable-collaborative-series-phantom-feels/


ΕΡΓΑ