Συνέντευξη με την Χριστίνα Μιχαλοπούλου

Χριστίνα Μιχαλοπούλου: “Το έργο τελειώνει όταν πια με έχει εξαντλήσει, όταν υποχωρεί ο έρωτας”

Συνέντευξη στην Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Φιλόλογο, Λογοτέχνη, Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Β.Ε., Ραδιοφωνική Παραγωγό radio1d.gr και Πρόεδρο “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου”

 

Μια παράγραφος του εαυτού σου

Επέστρεψα στην ζωγραφική μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, σχεδόν 10 ετών. Μπήκε στην ζωή μου το 2007 ξανά, δειλά, με παιδικότητα, και με οδήγησε στην δημιουργία της Happyrooms.gr, της εταιρίας με παιδικά ζωγραφιστά είδη βάπτισης και διακόσμησης βρεφικού δωματίου που διατηρώ μέχρι και σήμερα. Στην πορεία όμως η σχέση μας δυνάμωσε και τώρα πια είναι ένα ορμητικό ποτάμι που με οδηγεί άλλοτε σε καταρράκτες και άλλοτε σε λιμνάζοντα νερά. Σήμερα, είναι αυτό που σε σημαντικό βαθμό με ορίζει και, παράλληλα, το πιο ανατρεπτικό ταξίδι της ζωής μου.

Πηγές έμπνευσης

Τα σώματα, η υφή του δέρματος, ο χρόνος που χαράσσεται πάνω του με κάθε δυνατό τρόπο, ο τρόπος που ένα άγγιγμα μπορεί να αγγίξει την ψυχή, η επαφή, το λεπτό σημείο όπου η ύλη μας μετατρέπεται σε βίωμα, ιστορία, συναίσθημα.

Υλικά που χρησιμοποιείς

Ακρυλικά, λάδια και καμβά

Τεχνική και Τεχνοτροπία

Άλλοτε εστιάζω εμμονικά στην λεπτομέρεια, λεπτές, στεγνές, αποστειρωμένες πινελιές ακριβείας κρατώντας την ανάσα μου και άλλοτε επιτίθεμαι στον καμβά με μεγάλες, απλωτές βουρτσιές και υγρό που στάζει, για να εκτονώσω την έντασή μου.

Πότε ορίζεις το τέλος, το σημείο ολοκλήρωσης, κάθε έργου σου;

Όταν πια με έχει εξαντλήσει, όταν υποχωρεί το συναίσθημα του έρωτα ανάμεσα σε μένα και αυτό.

Πόσο σημαντική είναι η ονομασία των έργων σου και πως επιλέγεις κάθε τίτλο;

Οι τίτλοι μου άλλοτε παίζουν με το θέμα και άλλοτε το υπογραμμίζουν, ανάλογα με το concept. Στην σειρά “female project” οι τίτλοι ήταν σημαντικοί και αποτελούσαν και μέρος του θέματος, σε άλλους απλά επιβεβαιώνουν τις υποψίες του θεατή

Γιατί επέλεξες την τέχνη στη ζωή σου;

Γιατί με κάνει να νοιώθω καλά, με βοηθάει να μην φοβάμαι, να νοιώθω δυνατή

 

 

Popup Builder Wordpress